Precious – prostituutioon pakotettu

Kertomus ja siinä esiintyvät henkilöt ovat kuvitteellisia. Kertomuksessa on soveltaen käytetty tosielämän tapauksia.

Kadulla Precious vaikutti tavalliselta seksinmyyjältä. Hän päivysti Roomaan johtavan valtatien reunalla samoin kuin kymmenet muutkin naiset. Vaikka yöllä oli viileää, hän oli pukeutunut narubikineihin, jotka eivät peittäneet juuri mitään. Kilpailu asiakkaista oli kovaa ja yhdestä asiakkaasta sai vain 10 – 20 euroa. Preciousin täytyi näkyä ja erottua, hymyillä ja huudella saadakseen autoja pysähtymään.

Precious

Naiset katsoivat toistensa perään ja yrittivät auttaa, jos asiakas olisi väkivaltainen. Aina pahoinpitelyiltä ei kuitenkaan vältytty. Joskus huono asiakas vei kaikki Preciousin rahatkin. Silloin Madame rankaisi Preciousia.

Precousia huijattiin tulemaan Eurooppaan

Precious tiesi, että jotkut naisista olivat kadulla omasta tahdostaan. Se oli heille keino tienata rahaa. Preciousille prostituutio ei kuitenkaan ollut valinta vaan pakko. Hänelle oli kotona Nigeriassa luvattu työtä Italiassa, hyvä elämä. Vanhemmatkin olivat olleet innoissaan siitä, kuinka paljon Precious tulisi tienaamaan.

Nainen, jota kutsuttiin Madame Kateksi, oli käynyt Preciousin kotona hienolla autollaan, pukeutuneena kalliisiin vaatteisiin. Hän oli kertonut haluavansa auttaa Preciousia. Hän voisi jopa maksaa Preciousin matkan Italiaan. Saatuaan Italiassa työtä vaikkapa kampaajana Precious voisi helposti maksaa velan takaisin ja voisi sitten lähettää rahaa perheelleen. Pian perhe asuisi hienossa talossa, eivätkä varakkaat naapurit enää kiusoittelisi heitä.

Madame Kate vaikutti aluksi hyvältä ihmiseltä, hän järjesti kaiken: passin, matkaliput ja majoituksen Italiassa. Saapuessaan Roomaan Precious tunsi saapuneensa paratiisiin. Hän oli kiitollinen Madamelle. Itse hän ei tuntenut Italiassa ketään, eikä olisi osannut toimia italialaisessa yhteiskunnassa. Preciousilla ei ollut omaa rahaa, joten hän oli asumuksen ja elannon osalta täysin riippuvainen Madamesta.

Precious vannoo voodoo-valan

Madame kuitenkin muuttui Italiassa aivan eri ihmiseksi. Hän kertoi, että Precious on hänelle velkaa matkasta ja muista järjestelyistä 40 000 euroa. Velan Precious voisi maksaa myymällä seksiä. Precious järkyttyi ja aneli Madamelta armoa. Silloin Madame ja hänen vartijanaan toimiva mies pahoinpitelivät Preciousin ensimmäisen kerran. Sitten mies raiskasi Preciousin. Hän sanoi, että hän opetti niin Preciousille ammatin saloja.

Madame otti Preciousilta hiuksia, häpykarvoja, kynnenpalasia ja ihoa. Hän juotti Preciousille vereltä näyttävää nestettä ja Preciousin täytyi vannoa, että hän tottelisi Madamea, maksaisi hänelle velkansa eikä kertoisi asiasta kenellekään. Jos Precious rikkoisi valan, hän ja hänen perheensä tulisivat kärsimään hulluudesta, köyhyydestä ja vihdoin kokemaan tuskallisen kuoleman. Se oli mustaa magiaa, jujua. Preciousille se oli totisinta totta.

Preciousille annettiin hyvin paljastavia vaatteita ja hänet vietiin kaupungin ulkopuolelle monikaistaisen autotien reunaan. Siellä hän aloitti seksin myymisen. Tienaamansa rahat hän tilitti joka ilta Madamelle. Rahoja ei voinut piilottaa, koska Madame tutki myös ruumiinaukot. Precious tiesi tuovansa Madamelle joskus paljonkin rahaa. Velka vain ei pienentynyt. Precious tunsi, että hän olisi kadun varressa ehkä elämänsä loppuun saakka.