Näin hakeudun Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään

 1. OTA  YHTEYTTÄ
Voit ottaa yhteyttä auttamisjärjestelmään puhelimitse (puh: +358 29 546 3177), sähköpostitse (ihmiskauppa.auttamisjarjestelma@migri.fi) tai yhteydenottolomakkeella.

Voit ottaa yhteyttä ja keskustella tilanteestasi kertomatta nimeäsi tai olinpaikkaasi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään. Voit myös soittaa vain saadaksesi keskusteluapua. Yhteydenottoasi ei kirjata ylös, eikä siitä jää merkintöjä auttamisjärjestelmään.


2. KERRO TILANTEESTASI

Auttamisjärjestelmän työntekijä keskustelee kanssasi ja arvioi, oletko sinä saattanut joutua ihmiskaupan uhriksi. Sinun ei tarvitse olla varma siitä, että olet joutunut juuri ihmiskaupan uhriksi – on aina parempi olla yhteydessä ja kysyä, kuin jäädä pohtimaan asiaa yksin.

Voit keskustella auttamisjärjestelmän työntekijän kanssa siitä, mitä apu juuri sinun kohdallasi voisi tarkoittaa.

Kun tiedät että haluat saada apua juuri auttamisjärjestelmältä, kerro työntekijälle nimesi ja yhteystietosi ja kerro, että haluat apua.  Sinua voidaan auttaa vain sinun suostumuksellasi.


3. AUTTAMISJÄRJESTELMÄ ARVIOI TILANNETTASI

Jos Auttamisjärjestelmä arvioi, että sinä olet voinut joutua ihmiskaupan uhriksi, sinulla on oikeus ihmiskaupan uhrille tarkoitettuihin palveluihin.

Jos auttamisjärjestelmä ei voi auttaa sinua, se voi halutessasi pyrkiä ohjaamaan sinua muiden palveluiden piiriin.

KIIREELLISET TILANTEET:
Jos tilanteesi on esimerkiksi asunnottomuuden, varattomuuden, terveydentilasi tai sinuun kohdistuvan turvauhan vuoksi kiireellinen, voidaan asiakkuus ja auttamistoimet aloittaa heti.

Huom! Sinulla on aina oikeus kieltäytyä palveluista eikä mitään palveluita anneta sinulle vastoin tahtoasi.

Tietoa siitä, kuinka henkilötietojasi käsitellään Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä löydät täältä