Annaa käytettiin hyväksi internetissä

Kertomus ja siihen liittyvät henkilöt ovat kuvitteellisia.

9-vuotias Anna viihtyi internetissä ja chattaili kavereidensa kanssa joskus myöhään yöhön. Hän lainasi isosiskonsa tietokonetta, koska Annan äiti ei kuitenkaan olisi antanut Annan käyttää nettiä ilman valvontaa. Anna tapasi netissä myös uusia ihmisiä kuten Janin, joka vaikutti todella mukavalta. Ehkä Anna oli vähän ihastunutkin Janiin. Janikin tuntui pitävän Annasta, vaikka Jani oli jo aikuinen mies. Hän kehui Annaa kauniiksi ja fiksuksi.

Lapsen-hyväksikäyttö-internetissä-voi-olla-ihmiskauppaa

Annaa ujostutti, kun Jani pyysi nähdä Annan ilman paitaa. Anna esteli, mutta leikki Janin kanssa oli jännittävää ja kutkuttavaa. Jani jatkoi suostuttelua ja Anna otti paitansa pois. Jani ylisti Annaa vuolaasti. Tällaista huomiota Anna ei saanut omanikäisiltä pojilta. Vähitellen Anna uskoi olevansa Janin tyttökaveri. Jani käski Annaa pitämään suhteen salaisena.

Jani oli taitava suostuttelemaan Annaa. Jani katseli Annaa videolta ja taivutteli Annan tekemään mitä hän halusi. Joskus Janin pyynnöt tuntuivat oudolta, mutta Jani vakuutti aina, että toiminta oli täysin normaalia. Janin mukaan kaikki muutkin Annan ikäiset tytöt tekivät niin. Hän kertoi, että tyttöystävä ja poikaystävä tekevät niin yhdessä.

Tätä jatkui joitakin viikkoja. Sitten Jani esitteli Annalle kavereitaan, muita aikuisia miehiä, jotka liittyivät videokeskusteluun. Annan piti olla videoyhteydessä myös heidän kanssaan. Vanhemmille siitä ei saisi kertoa, koska he eivät kuitenkaan ymmärtäisi Annan ja Janin rakkautta ja sitä, kuinka erityinen Anna on. Jani sai Annan suostumaan mihin vain.

Kun Annan isosisko huomasi outoja keskusteluja tietokoneellaan, hän näytti niitä äidilleen. Kauhistuneena äiti teki nopeasti rikosilmoituksen. Poliisi otti haltuun sisaren tietokoneen ja sai selville Janin henkilöllisyyden. Kotietsinnässä Janin tietokoneelta löytyi runsaasti pornografista materiaalia lapsista. Siellä oli myös lukuisia videoita Annasta. Jani oli onnistunut manipuloimaan Annaa ja myymään hänen tanssiesityksiään ainakin viidelle eri miehelle. Annasta otetut videot olivat jo levinneet sadoille eri vastaanottajille.

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö internetissä

Tämä kertomus ja siinä esiintyvät henkilöt ovat kuvitteellisia. Kertomus on esimerkki internetin välityksellä tapahtuvasta ja lapsiin kohdistuvasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ihmiskaupasta. Lisätietoa internetissä tapahtuvasta lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sen tunnistamisesta löytyy THL:n sivuilta.